تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا

تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا

()

تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا

در این مطلب از سایت کیوان تویز از دسته بندی کودکان می پردازیم به :

بیان اهمیت و روش هایی برای تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا

کودکان ناشنوا این پتانسیل را دارند که با توجه به سطح مناسب حمایت، مانند هر کودک دیگری به مهارت حرکتی درشت و تعادل  دست یابند. بیشتر آموزش و یادگیری، در تمام مراحل از طریق حواس اصلی بینایی و صدا صورت می گیرد.

این امر کودکان ناشنوا را با چالش های خاصی مواجه می کند. همانطور که هیچ دو کودکی شبیه هم نیستند، تنوع قابل توجهی در سطوح و انواع ناشنوایی دوران کودکی وجود دارد.

کودکان ناشنوا ممکن است دچار کم شنوایی دائمی خفیف، متوسط، شدید یا عمیق در یک یا هر دو گوش یا از دست دادن موقت شنوایی مانند گوش چسبی شوند.

آنها طیف متنوعی از نیازها دارند، از جمله میزان و نوع حمایت آموزشی مورد نیاز، درک روش‌هایی که ترجیح می‌دهند با آنها ارتباط برقرار کنند و نوع فناوری شنوایی که در صورت وجود استفاده می‌کنند.

تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا بسیار مهم است. سطح ناشنوایی هرچه باشد، ضروری است که کودکان ناشنوا به همان دلایلی که کودکان با شنوایی کامل نیاز به حرکت در خارج از منزل دارند، به آنها دسترسی داشته باشند و فرصت هایی برای بازی و فعالیت در فضای باز داشته باشند.

فعالیت بدنی منظم و آمادگی جسمانی به ویژه در حفظ سلامت و تندرستی کودکان در هر سنی و همه توانایی ها اهمیت دارد. چندین مطالعه نشان داده است که کودکان ناشنوا نسبت به همسالان خود که شنوایی کامل دارند، بیشتر در تعادل دچار مشکل هستند.

دلایل مختلفی برای اختلالات تعادل وجود دارد و اختلال تعادل همیشه با کاهش شنوایی همراه نیست. با این حال، برخی از مشکلات تعادل زمانی رخ می دهد که سیستم تعادل در گوش داخلی به درستی کار نمی کند.

با این حال، از آنجایی که فعالیت‌های بدنی برای رشد، سلامت و تندرستی کودک بسیار مهم هستند، نمی‌توان اجازه داد که مشکل تعادل مانع درگیر شدن و شرکت در فعالیت‌های فیزیکی در فضای باز کودک شود.

ارتباط موثر برای تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا

تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا
تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا

هنگام آموزش بازی ها و فعالیت های فضای باز به کودکان ناشنوا، ارتباط خوب کاملاً کلیدی است. ایمنی و توانایی کودک برای یادگیری و مشارکت صحیح به درک آنها از اطلاعات و دستورالعمل های داده شده به آنها بستگی دارد.

ارتباط مؤثر در قلب همه یادگیری ها قرار دارد و برای رشد اجتماعی، عاطفی و همچنین فیزیکی مناسب همه کودکان ضروری است. حتی یک کم شنوایی خفیف می تواند منجر به مشکلات ارتباطی و سوء تفاهم های قابل توجهی شود.

کودکان ناشنوا معمولاً در رفع نیازهای ارتباطی خود مؤثر هستند. برخی از کودکان ممکن است کمی شنوایی داشته باشند که با سمعک تکمیل می شود. برخی دیگر ممکن است شنوایی عملکردی نداشته باشند و ممکن است به ماکاتون (زبان اشاره ای)، یا لب خوانی یا ترکیبی از این دو متکی باشند.

مربی چگونه می تواند به تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا کمک کند؟

قبل از شروع فعالیت در فضای باز، به سایر کودکان گروه کلاس خود توضیح دهید که یک کودک ناشنوا حضور دارد و قادر به برقراری ارتباط است.

به گروه نشان دهید که برای برقراری ارتباط با یکدیگر چه کاری انجام دهند، آنها را تشویق کنید تا به عنوان یک گروه با هم کار کنند و مطمئن شوید که همه افراد گروه درک می کنند.

قبل از شروع صحبت و دادن دستورات، مطمئن شوید که توجه همه بچه ها را به طور کامل جلب کرده اید. سپس واضح و با سرعت عادی خود صحبت کنید. اگر آهسته صحبت کنید یا حرکات دهان خود را اغراق کنید، درک شما برای کودک ناشنوا که به لب خوانی عادت دارد دشوارتر خواهد بود. فریاد زدن و زمزمه کردن نیز پیروی از الگوهای دهان را سخت تر می کند.

همیشه مطمئن شوید که یک کودک ناشنوا هنگام صحبت کردن می تواند صورت و لب های شما را ببیند. هرگز چیزی را جلوی صورت خود قرار ندهید، یا با پشت به گروه صحبت نکنید، زیرا کودکی که لب خوانی می کند ارتباط خود را با شما از دست می دهد.در حین برقراری ارتباط پشت به منبع نوری نمانید، زیرا یک نور خیره کننده یا سایه ای که روی صورت شما پخش می شود می تواند دید کودک ناشنوا را مسدود کند.

اگر به مقاله “بازی برای کودکان اوتیستیک” علاقه دارید کلیک کنید.

برقراری رابطه دوستی بین کودک ناشنوا و کودک شنوا

تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا
تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا

برای تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا گاهی اوقات می‌توان یک کودک ناشنوا را با یک «رفیق شنوا» جفت کرد که کودک ناشنوا می‌تواند ببیند چه زمانی دستورالعمل تغییر می‌کند و چه کسی می‌تواند مسئول کمک به کودک ناشنوا باشد تا متوجه دستورالعمل جدید شود. این می تواند برای هر دو کودک مفید باشد زیرا دوستان روش های جدید برقراری ارتباط و مسئولیت اجتماعی و عاطفی را یاد می گیرند.

همسالان شنوای کودک ناشنوا را درگیر کنید و سعی کنید به کل کلاس برخی از علائم کلیدی ماکاتون (یا علائم مشابهی که کودک ناشنوا به استفاده از آنها عادت دارد) مربوط به بازی های خارج از منزل را به کل کلاس آموزش دهید. این به آنها اجازه می دهد تا به عنوان گروه بهتر کار کنند، فراگیرتر باشند و برخی از مهارت های ارتباطی مهم و مرتبط را به آنها بیاموزند. کودکان شنوا را در کلاس تشویق کنید تا از همان اصولی پیروی کنند که شما از خودتان برای برقراری ارتباط با یک کودک ناشنوا استفاده می کنید.

ایجاد الگو برای تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا

تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا
تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا

هنگامی که فرزندان خود را به بیرون از خانه می برید، یک الگوی قابل پیش بینی از فعالیت ایجاد کنید، به طوری که همه آنها به روال یک جلسه بازی در فضای باز عادت کنند، به عنوان مثال جایی که در شروع و پایان کجا جمع شوند، برخی تمرینات گرم کردن، جایی که برای نوشیدن نوشیدنی جمع شوند. آب و غیره. این امر باعث می‌شود که کودک ناشنوا مجبور نباشد همیشه از روال‌های مختلف پیروی کند و به آنها آزادی عمل می‌دهد تا خودشان فعالیت‌ها را پیش‌بینی کنند.

یک تابلوی علامت گذاری مانند یک تخته سیاه روی دیوار زمین بازی نصب کنید تا شما یا کودکان بتوانید به راحتی و به سرعت کلمات یا نمادهایی را بنویسید که ممکن است به توضیح آنچه شما یا آنها می خواهند ارتباط برقرار کنید، بنویسید.

برای بهبود و تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا برخی از سازگاری ها را برای بهبود محیط گوش دادن در نظر بگیرید، به عنوان مثال، با کاهش نویز پس زمینه. صدای پس‌زمینه می‌تواند بسیار حواس‌پرت کننده باشد و شنیدن را برای کودکی با شنوایی جزئی یا فناوری شنوایی سخت‌تر کند، به‌ویژه اگر صدای پس‌زمینه بلندتر از بلندگو باشد (و این اغلب در هنگام آموزش به کودکان پرانرژی در خارج از خانه صدق می‌کند!) در صورت امکان، سعی کنید جلسات فعالیت در فضای باز خود را دور از مناطقی که سر و صدای ترافیک وجود دارد برگزار کنید.

تقویت تعادل برای تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا

مهارت حرکتی کودکان ناشنوا4
تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا

تعادل یک مهارت مهم برای کمک به تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا، آمادگی جسمانی و فعالیت های عمومی زندگی روزمره آنها است. تعادل خوب به کودک اجازه می دهد تا با موفقیت بیشتری در بازی ها و فعالیت های بدنی در فضای باز شرکت کند.

کودکان ناشنوا که مشکلات تعادلی همزمان دارند نیاز به تشویق و حمایت بیشتری دارند تا به آنها کمک شود تا جایی که می توانند تعادل خود را بهبود بخشند و/یا قدرت و آگاهی بدن خود را بهبود بخشند. برخی از فعالیت های درخشان در فضای باز برای کودکان وجود دارد که می توانند به این مهم دست پیدا کنند.

در اینجا چند ایده برای کار بر روی تعادل ایستا و پویا بیان شده است. از نیازهای خاص کودک ناشنوا و سطح حمایت مورد نیاز آگاه باشیدمانند هر کودک دیگری، اگر به آن نیاز داشت، دست او را برای هر یک یا همه این فعالیت ها نگه دارید تا زمانی که به اندازه کافی اعتماد به نفس داشته باشند که آن را به تنهایی امتحان کنند.

1- نشستن، زانو زدن یا ایستادن روی یک تاب سکو یا نردبان معلق نیاز به درجات مختلفی از تعادل دارد

2- حرکت بر روی سطوح ناپایدار مانند پل های متحرک

3- راه رفتن روی تیرهای تعادل، لاستیک‌های لاستیکی، و سنگ‌های پله یا کنده‌های چوبی با پرش‌های بزرگ واقعاً تعادل کودک را به چالش می‌کشد و همچنین به آنها اجازه می‌دهد از سفر در زمین بازی به روش‌های جدید لذت زیادی ببرند!

4- بازی های گروهی مانند فوتبال، نت بال، بولینگ برای همه و به ویژه برای کودکان ناشنوا به خوبی کار می کنند زیرا قوانین مشخصی دارند. ماندن در موقعیت برای گرفتن، ضربه زدن، لگد زدن یا پرتاب توپ همگی نیازمند تعادل است.

5- در دوچرخه سواری یا اسکوتر و حرکت در زمین بازی کودک نیاز دارد که برای حفظ تعادل، وضعیت بدن خود را مرتباً تغییر دهد.

در تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا اطمینان از اینکه کودکان در تمام این فعالیت ها به خوبی تحت نظارت و حمایت قرار می گیرند، برای کاهش خطر آسیب بسیار مهم است. در جاهایی که خطر افتادن وجود دارد از تشک یا سطوح ایمنی استفاده کنید. همانطور که کودکان به تدریج اعتماد به نفس خود را افزایش می دهند، می توانند فعالیت ها را با سهولت بیشتری انجام دهند.

…………………………………………………..

مقاله تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا>> pentagonplay

از 1 تا 5 چه امتیازی می دی؟

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:

تا الان رای ثبت نشده! اولین نفری باشید که امتیاز می دهید.

متاسفیم که این پست برای شما مفید نبود! 🙁

اجازه دهید بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می توانیم بهبود بخشیم؟

" دیگر محصولات خانواده"

" آروین تجارت کیوان با برند الست تویز"

پیمایش به بالا

تقویت مهارت حرکتی کودکان ناشنوا