عادت مرتب بودن در کودکی

چگونه عادت مرتب بودن در کودکی را آموزش دهیم؟

()

چگونه عادت مرتب بودن در کودکی را آموزش دهیم؟

در این مطلب از سایت کیوان تویز از دسته بندی کودکان می پردازیم به :

آموزش مرتب بودن و نظم در کودکی

مرتب بودن در کودکی1
عادت مرتب بودن در کودکی

آیا وضعیت آشفته اتاق کودک شما مانند نا امید کننده به نظر می رسد؟ در اینجا 7 راه برای آموزش ایجاد عادت مرتب بودن در کودکی آورده شده است.

آیا فرزند شما همیشه بر سر وسایلش درگیر است؟ آیا برای فرزند شما  یافتن چیزهایی که به دنبالش است دشوار است؟ آیا یافتن لایه‌هایی از گرد و غبار روی وسایل او عادی شده است؟ آیا با کودکی دست و پنجه نرم می کنید که اهمیت آراستگی را نمی بیند؟ این مقاله می تواند به شما کمک کند راهی برای این مشکل بیابید.

عادت مرتب بودن در کودکی بسیار با اهمیت است و کودک شما باید بداند که تمیز نگه داشتن خانه، محل مطالعه یا محل کار و محیط اطراف برای داشتن یک زندگی سالم، شاد و بدون استرس بسیار مهم است.

با این حال، مانند همه عادات خوب، باید به کودک آموزش داد که از سنین پایین تمیز و مرتب شود، در غیر این صورت بی نظمی می تواند به یک عادت تبدیل شود.

اکنون، این ممکن است کمی دشوار باشد، به خصوص اگر کودک شما معمولاً نامرتب باشد. اما، با تلاش مداوم، می توانید به فرزندتان کمک کنید تا نحوه مرتب کردن وسایل را یاد بگیرد.

نکاتی برای ایجاد عادت مرتب بودن در کودکی

1. عادات بد کودک خود را شناسایی کنید

همه آن عاداتی را که باعث می شود کودک شما فردی نامرتب به نظر برسد را شناسایی کنید. برای مثال، او ممکن است اهمیتی به جمع کردن باقیمانده غذا بعد از غذا نداشته باشد یا ممکن است اسباب‌بازی‌ها یا وسایل کاردستی را پس از پایان بازی یا کار با آن‌ها کنار بگذارد، زیرا فکر می‌کند که تمیز کردن منطقه به عهده او نیست. هر زمان که چنین موقعیتی پیش آمد، به آرامی به فرزندتان بگویید که می تواند با برداشتن دارایی هایش و بازگرداندن آن ها به جایشان به والدینش کمک کند.

2. اهمیت تمیز و مرتب بودن را به او نشان دهید

عادت مرتب بودن در کودکی
عادت مرتب بودن در کودکی

جهت ایجاد عادت مرتب بودن در کودکی کاری کنید که فرزندتان اهمیت تمیز و مرتب نگه داشتن اتاقش را یاد بگیرد. تصاویر اتاق های مرتب را در اینترنت جستجو کنید. آنها را به فرزندتان نشان دهید و با او در مورد اینکه چقدر آن اتاق ها دوست داشتنی به نظر می رسند و چقدر حس خوبی دارد که در چنین مکان مرتبی زندگی کنید صحبت کنید. این به او انگیزه می دهد تا فضای خود را تمیز نگه دارد. همچنین می توانید به کودک خود ایده هایی بدهید که چگونه اتاقش را به خوبی سازماندهی کند.

3. ایجاد انگیزه در کودک

عادت مرتب بودن در کودکی
عادت مرتب بودن در کودکی

نکته دیگر در ایجاد عادت مرتب بودن در کودکی استفاده از وسایل ساده ای مانند جعبه برای نگهداری پرونده، خودکار، قیچی و سایر لوازم التحریر، و سبدهایی برای وسایل کاردستی، اسباب بازی و غیره است. با برچسب ها و تزئینات رنگارنگ آنها را جذاب کنید. سپس، فرزندتان را تشویق کنید که همه چیز را در جعبه ها و سبدهای مربوطه نگه دارد.

با دادن امتیاز هر بار که فرزندتان یادش می‌افتد چیزها را در جای خود نگه دارد و هر بار که فراموش می‌کند امتیاز را کم کنید، یک بازی در مورد کل کار مرتب کردن وسایل بسازید. برای نقاط عطف مختلف، مانند یک غذای مورد علاقه با 50 امتیاز در هفته، بازدید از مکان سرگرمی مورد علاقه او با 100 امتیاز، یک هدیه غافلگیرکننده برای 200 امتیاز و غیره، انگیزه تعیین کنید.

اگر به مقاله “۱۲ نکته برای تقویت اعتماد به نفس کودکان” علاقه دارید کلیک کنید.

4. مشارکت دادن کودک

عادت مرتب بودن در کودکی
عادت مرتب بودن در کودکی

او را در گردگیری و پاک کردن مرتب کردن کمد، کشوها و میز مطالعه خود مشارکت دهید. پاک کننده های خانگی خود را با مواد طبیعی مانند لیمو، پرتقال یا سرکه درست کنید. همچنین با این کار می توانید خواص این وسایل و کاربرد آنها در نظافت منزل را به کودک خود آموزش دهید. این دانش در طول زندگی کودک شما بسیار مفید خواهد بود.

5. آموزش از طریق بازی

یک روش کارآمد و مفید برای ایجاد عادت مرتب بودن در کودکی این است که مرتب کردن را شبیه یک بازی کنید. این باعث می شود کودک شما به جای اینکه آن را کاری خسته کننده بداند، احساس علاقه و هیجان کند. به عنوان مثال، می‌توانید یک تایمر تنظیم کنید و از کودکتان بخواهید تا قبل از خاموش شدن کورونومتر، تمام اسباب‌بازی‌های پراکنده در اتاق را بردارد. یا در مسابقه ای با فرزندتان شرکت کنید و به او بگویید در حالی که قفسه کتاب را مرتب می کنید، کمد یا میز مطالعه اش را مرتب کند و او را تشویق کنید که قبل از انجام کار تمام کند. اگر او برنده شد، به او جایزه بدهید.

6. اهمیت پاکیزگی را برای کودک خود توضیح دهید.

به او در مورد مسائل بهداشتی مختلفی که می‌تواند در اثر استنشاق گرد و غبار به وجود بیاید، بگویید و اینکه چگونه روی خلق و خوی فرد تأثیر می‌گذارد که ببیند چیزها به جای جایی که باید باشند، پراکنده هستند. همچنین به کودک خود بفهمانید که همانطور که او دوست ندارد به خانه‌های نامناسب یا مکان‌های نامرتب برود، دیگران نیز دوست ندارند.

7. الگو بودن

الگو بودن شما در ایجاد عادت مرتب بودن در کودکی بسیار مهم است. با مشارکت فعالانه خود در نظم دادن، الگوی خوبی برای فرزندتان باشید. هنگامی که فرزندتان به طور معمول نگرش شما را نسبت به مرتب نگه داشتن خانه مشاهده می کند، عادت شما به احتمال زیاد روی او نیز اثرگذار است.

با این نکات می توانید به فرزندتان کمک کنید تا به نظافت و پاکیزگی اهمیت بدهد و این کار برای او یک دنیا خیر و صلاح خواهد داشت. همچنین یاد گرفتن مرتب کردن وسایل به فرزند شما کمک می کند تا به فردی سازمان یافته تر تبدیل شود.

………………………………………………………………….

مقاله چگونه عادت مرتب بودن در کودکی را آموزش دهیم؟>> parentcircle

از 1 تا 5 چه امتیازی می دی؟

میانگین امتیاز / 5. تعداد آرا:

تا الان رای ثبت نشده! اولین نفری باشید که امتیاز می دهید.

متاسفیم که این پست برای شما مفید نبود! 🙁

اجازه دهید بهتر کنیم!

به ما بگویید چگونه می توانیم بهبود بخشیم؟

" دیگر محصولات خانواده"

" آروین تجارت کیوان با برند الست تویز"

پیمایش به بالا

چگونه عادت مرتب بودن در کودکی را آموزش دهیم؟